Laikraksts: Krievija gatavojas Sīrijā atvērt otru aviobāzi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexander Yelistratov/TASS/Scanpix

Krievija gatavojas paplašināt savu militāro operāciju Sīrijā un atvērt otru aviobāzi, uz kurieni nosūtīs papildu lidmašīnas un karavīrus, vēsta Lielbritānijas laikraksts «The Times». Pēc tā rīcībā esošās informācijas, aviobāzē Sīrijas centrālās daļas pilsētas Homsas tuvumā jau izvietoti Krievijas kaujas helikopteri un kontingents tās sagatavošanai.

ā pastāstīja «vietējais aktīvists», 50 līdz 60 krievu karavīru bāzē ieradušies pirms mēneša un atveduši jaunu tehniku.

Kā vēsta reģiona laikraksti, aviobāzē tiek plānots izvietot vairāk nekā 50 lidmašīnas, izlūku un īpašo uzdevumu spēku brigādi un apkalpojošo kontingentu. Kopējais krievu karavīru skaits varētu sasniegt aptuveni tūkstoti.

Kuveitas avīze «Al Rai» atsaucas uz augsta ranga Sīrijas armijas militārpersonu, ka aviobāzē ir 45 labi nocietināti lidmašīnu angāri, kas var izturēt artilērijas apšaudi, kā arī divi skrejceļi. Kā pastāstīja militārpersona, Krievijas aviācijas atbalsts šajā reģionā palīdzēs prezidenta Bašara al Asada spēkiem uzbrukumā džihādistu kontrolētajām pilsētām Palmīrai un Karjateinai.

Militārpersona «Al Rai» pastāstīja, ka Krievija apsolījusi kara lidmašīnu skaitu palielināt līdz 100, lai apmierinātu Sīrijas valdības sauszemes spēku vajadzības. Maskava arī sūta uz Sīriju lielu daudzumu raķešu sistēmu «Grad» un ieroču sistēmas TOS-1 «Buratino».

Krievija kopš 30.septembra veic uzlidojumus no aviobāzes Hmeimimā, Sīrijas Latākijas provincē, šādi sniedzot atbalstu Asada valdībai.

Pilsoņkarš, kas Sīrijā notiek kopš 2011.gada, sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku. Karā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu