ASV Kongress bloķē likumu par siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Kongresa apakšpalāta Pārstāvju palāta otrdien nolēma bloķēt jaunus noteikumus par siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu, bet ir gaidāms, ka ASV prezidents Baraks Obama uzliks veto šim lēmumam.

Pārstāvju palāta galvenokārt ar republikāņu kongresmeņu balsīm pieņēma divus lēmumus, kas paredz atcelt Vides aizsardzības aģentūras (EPA) jaunos emisiju noteikumus elektrostacijām.

Šīs tā sauktās «nepiekrišanas rezolūcijas», kuras jau agrāk pieņēma republikāņu kontrolētā Kongresa augšpalāta senāts, ir simbolisks trieciens Obamam, kurš Parīzē bija ieradies uz ANO klimata samita sākumu.

Baltais nams ir paziņojis, ka Obama uzliks veto šīm rezolūcijām un Kongresā nav pietiekami daudz balsu šā veto atcelšanai.

Daudzi konservatīvi kongresmeņi noliedz, ka klimata izmaiņas būtu rūpniecības un lauksaimniecības rezultāts, un ir pret siltumnīcefekta gāzu emisiju kontroles pasākumiem, kuru mērķis ir palēnināt globālo sasilšanu.

Pirmā rezolūcija, kas attiecas uz jau pastāvošām elektrostacijām, tika pieņemta ar 242 balsīm par un 180 pret, bet otrā, kas attiecas uz jaunām elektrostacijām, tika pieņemta ar 235 balsīm par un 188 pret.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu