Netanjahu atzīst Izraēlas iesaistīšanos Sīrijas konfliktā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien pirmo reizi atzinis, ka Izraēlas spēki darbojas Sīrijā.

«Mēs laiku pa laikam veicam operācijas Sīrijā, lai nepieļautu, ka šī valsts izvēršas par fronti pret mums,» paziņoja Netanjahu.

«Mēs arī darām visu iespējamo, lai novērstu ieroču, sevišķi letālo, pārvietošanu no Sīrijas uz Libānu,» viņš piebilda.

Sīkāku informāciju premjerministrs nesniedza, un viņa komentāri ir pirmais publiskais apliecinājums, ka Izraēla aktīvi iesaistījusies Sīrijā, kur kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš.

Karā pret prezidenta Bašara al Asada valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un «Al Nusra». Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Pēdējo mēnešu laikā notikuši vairāki uzbrukumi irāņu ieroču piegādēm no Sīrijas uz Libānu, kur tie nonāk Izraēlas seno pretinieku šiītu grupējuma «Hizbollah» rokās. Tomēr Izraēlas varasiestādes šos uzbrukumus oficiāli neatzina.

Septembrī Sīrijas konfliktā iesaistījās arī Krievija, sākot uzlidojumus nemiernieku pozīcijām.

Izraēlas aizsardzības ministrs Moše Jalons svētdien pavēstīja, ka Krievijas kara lidmašīna nesen no Sīrijas ielidojusi Izraēlas kontrolētajā gaisa telpā, bet šis incidents atrisināts bez pārpratumiem.

«Tā acīmredzot bija pilota kļūda,» norādīja Jalons, piebilstot, ka pilots lidojis netālu no Golānas augstienēm.

Ministrs sacīja, ka Izraēla un Krievija ir vienojušas izvairīties no sadursmēm virs Sīrijas, daloties ar informāciju un īstenojot citus pasākumus.

Arī Netenjahu otrdien norādīja, ka Izraēlas un Krievijas militārie spēki koordinējas, lai izvairītos no šādiem incidentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu