Hodorkovskim izvirzītas apsūdzības Ņeftejuganskas mēra slepkavības lietā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušajam Krievijas naftas rūpniecības giganta «Jukos» vadītājam, Kremļa kritiķim Mihailam Hodorkovskim aizmuguriski izvirzītas apsūdzības Ņeftejuganskas mēra Vladimira Petuhova slepkavības lietā, tīmekļa medijam RBC pavēstīja avots, kurš ir pazīstams ar izmeklēšanas gaitu.

Bijušā naftas magnāta tēvs saņēmis pavēsti, kurā teikts, ka Mihailam Hodorkovskim jāierodas Izmeklēšanas komitejā «nopratināšanai apsūdzētā statusā lietā nr. 18/35-03».

RBC avots sacīja, ka tā ir Ņeftejuganskas mēra slepkavības izmeklēšanas lieta.

Ziņu aģentūrai «Interfax» informēts avots atzina, ka Mihails Hodorkovskis izsludināts federālajā meklēšanā.

Nākamais Izmeklēšanas komitejas solis varētu būt bijušā naftas magnāta izsludināšana starptautiskajā meklēšanā, viņš pieļāva.

Petuhovu, kuram bija izraisījies konflikts ar «Jukos», 1998.gada 26.jūnijā nogalināja nolīgts slepkava.

Krimināllietās, kas ir saistītas ar šo slepkavību, notiesāts bijušais «Jukos» apsardzes darbinieks Aleksejs Pičugins, kā arī aizmuguriski «Jukos» lielākais akcionārs Leonīds Ņevzļins.

Izmeklēšanas komiteja jūnijā paziņoja, ka ir atsākta Petuhova slepkavības lietas izmeklēšana «sakarā ar jaunatklātiem apstākļiem», bet augustā uz nopratināšanu tika izsaukts Mihaila Hodorkovska tēvs Boriss.

Mihails Hodorkovskis savu saistību ar Petuhova slepkavību noliedz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu