Vāciju šokē arābu izcelsmes vīriešu vardarbība pret vietējām sievietēm Jaungada naktī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ķelnes mērs sasaucis policijas krīzes situāciju sēdi: pēc Jaungada svinībām apmēram 80 sievietes ziņoja par seksuālu uzbrukumu vai aizskaršanu pūlī un arī laupīšanu. Ziņu aģentūra BBC ziņo, ka pūlī bijis ap 1000 iedzērušu un agresīvu jaunu vīriešu, kas pulcējās pie Ķelnes centrālās stacijas. Līdzīgas ziņas pienākušas arī no Hamburgas.

Pašvaldības vadītāja Henriete Rekere tiksies ar vietējo un federālo policiju, lai apspriestu masveida uzbrukumus. Policija saņēmusi 60 sūdzības par seksuāliem uzbrukumiem un vienu izvarošanas gadījumu.

Ķelnes policijas vadītājs Volfgangs Albers notikušo raksturo kā «vēl nepieredzētu kriminālās noziedzības līmeni». Viņš piebilst, ka šie vīrieši bijuši arābu vai Ziemeļāfrikas izcelsmes.

Kā ziņoja upuri,

vīrieši darbojušies līdz pieciem cilvēkiem lielās grupās, lai ielenktu sievietes, viņām seksuāli uzbruktu un aplaupītu.

Policija sagaida, ka tuvākajās dienās pieteiksies vēl vairāk upuru. Piektdien uz vietas tika arestēti pieci vīrieši, un turpinās izmeklēšana.

Ķelnē uzbrukumi sievietēm netālu no pilsētas katedrāles bijuši visnopietnākie. Vismaz viena sieviete tika izvarota un daudzas seksuāli fiziski aizskartas - vīrieši pūlī brutāli aizskāruši krūtis, aizskāruši citas intīmās zonas un rāvuši nost drēbes.

Policija gan laikus tika izvietota šajā rajonā, kas slavens ar kabatzagļiem un laupīšanām, taču pūlis bija par lielu un policija nespēja kontrolēt situāciju svinību laikā pūlī.

Ķelnes vadība notikušo raksturo kā «monstrozu»: «Mēs nevaram pieļaut, lai tas kļūtu par visatļautības zonu» - uzsverot, ka pilsētas viesi, iedzīvotāji un svētku apmeklētāji nevarēja ierasties uz Jaungada sagaidīšanu, baidoties no šā pūļa un uzbrukumiem.

Rekere

plāno nākt klajā ar plānu drošības garantēšanai gaidāmajā Ķelnes festivālā, kas katru gadu piesaista vairāk nekā miljonu apmeklētāju.

Policija cenšas noskaidrot, vai vīrieši, kuri šādi grupveidā uzbruka sievietēm svētku vakarā, organizē savus uzbrukumus, izmantojot sociālos medijus. Policija tagad analizē arī mobilo telefonu un videonovērošanas kamerās pieejamos video.

Policija un politiķi brīdinājuši, ka ziņas par noziegumiem varētu izmantot labējā spārna populisti, lai uzkurinātu pret imigrantiem naidīgu noskaņojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu