Vācijas raidorganizācija atvainojas, ka nav laicīgi ziņojusi par vardarbību Ķelnē

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas sabiedriskā raidorganizācija ZDF trešdien atvainojusies par to, ka vilcinājusies ziņot par Ķelnē gadumijā notikušajiem Ziemeļāfrikas un arābu izcelsmes vīriešu masveida seksuāla rakstura uzbrukumiem sievietēm.

Vācijā valsts mēroga mediji par Ķelnē notikušo vardarbības vilni sāka ziņot tikai pirmdien pēcpusdienā, bet

policija sākotnēji par šiem noziegumiem neziņoja vispār.

ZDF vakara ziņu programmas «heute» («šodien») ziņu redaktori atvainojušies sociālajos medijos, ka par biedējošajiem notikumiem Ķelnē nav ziņots pat pirmdienas vakara pārraidēs - četras dienas pēc notikumiem.

«Ziņu situācija bija pietiekami skaidra.

Tas, ka «heute» pārraidē netika pat ziņots par šiem notikumiem, bija kļūda,»

pārraides mājaslapā sociālajā tīklā «Facebook» atzinis vecākā redaktora vietnieks Elmārs Tevesens.

Redaktori nolēmuši atlikt šo ziņu sižetu uz trešdienu, kad Ķelnes dome un policija jau bija sarīkojušas krīzes tikšanos saistībā ar Jaungada nakts uzbrukumiem, skaidroja Tevesens, atzīstot, ka tas «pavisam noteikti bija kļūmīgs lēmums».

Likumsargu saņemto iesniegumu skaits par uzbrukumiem gadumijā Ķelnes ielās trešdien pārsniedzis 100.

Sociālajos medijos labējā spārna komentētāji Ķelnes uzbrukumos vaino kancleres Angelas Merkeles valdību un tās īstenoto patvēruma meklētāju uzņemšanu - to skaits pērn sasniedza 1,1 miljonu.

Eiroskeptiķu partija

«Alternatīva Vācijai» uzbrukumus raksturo kā «katastrofālās patvēruma un migrācijas politikas šaušalīgās sekas».

Komentārā Vācijas mediju industrijas vietnē norādīts, ka

vardarbība Ķelnē, kā arī neveiklā amatpersonu un mediju reakcija uz to nāk par labu tādām organizācijām kā islamizācijas pretinieku kustība PEGIDA,

kas apgalvo, ka Vācijas politiķi un mediji ir slepeni vienojušies, lai sabiedrību maldinātu par imigrācijas politiku.

«Par spīti pasaules dārgākajai sabiedriskajai raidorganizācijai, neskaitāmām reakcijām sociālajos medijos un interneta redakcijām, bija vajadzīgas četras garas dienas, lai nacionālie mediji vispusīgi ziņotu par šiem incidentiem,» teikts komentārā vietnē «Meedia».

«Dažās aprindās sākotnējo lēnīgumu tagad izmanto, lai atbalstītu viņu apgalvojumu par «melu presi» (»Lügenpresse«).»

Pēc Ķelnes upuru teiktā, uzbrucēji bijuši no aptuveni 1000 vīriešu lielas grupas, kas atradās pie galvenās dzelzceļa stacijas un izskatījušies «arābu vai Ziemeļāfrikas izcelsmes», paziņojis Ķelnes policijas priekšnieks Volfgangs Alberss.

Vīrieši, kas darbojušies līdz pieciem cilvēkiem lielās grupās, sievietes ielenkuši, tām seksuāli uzbrukuši un aplaupījuši.

Policija pieļauj, ka šie uzbrukumi bijuši organizēti.

Notikušais ir šokējis Vāciju, kur lielais patvēruma meklētāju pieplūdums novedis arī pie ksenofobijas pieņemšanās spēkā un vairojis negatīvu attieksmi pret imigrantiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu