Helsinkos Vecgada vakarā bijis «bezprecedenta» seksuālas uzmākšanās gadījumu skaits

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somijas policija ceturtdien paziņoja, ka Jaungada naktī Helsinkos bijis bezprecedenta liels seksuālas uzmākšanās gadījumu skaits, un atzina, ka likumsargi bijuši informēti par patvēruma meklētāju grupu plāniem seksuāli uzmākties sievietēm.

«Šāda veida uzmākšanās nedz citos Vecgada vakaros, nedz kādos citos svētkos, ja reiz par to runājam, nav bijis. Tā Helsinkiem ir pilnīgi nepieredzēta parādība,» atzina Helsinku policijas priekšnieka vietnieks Ilka Koskimaki.

«Seksuāla uzmākšanās pieredzēta lielā skaitā» galvaspilsētas centrālajā laukumā, kur uz svinībām bija sapulcējušies 20 000 cilvēku, policijai apliecinājuši apsargi, kas bija nolīgti patrulēšanai Helsinku ielās gadumijā.

Trīs seksuāla rakstura uzbrukumi notikuši Helsinku centrālajā stacijā, kur bija sanācis aptuveni 1000 Irākas patvēruma meklētāju pūlis.

«Policija ir saņēmusi informāciju par trim seksuāla rakstura uzbrukumiem, par diviem no tiem ir saņemti iesniegumi,» teikts Helsinku policijas paziņojumā.

«Aizdomās turamie ir patvēruma meklētāji. Visi trīs tika uz vietas notverti un nogādāti apcietinājumā,» sacīja Koskimaki.

«Pirms Vecgada vakara policija bija saņēmusi informācijas norādes, ka patvēruma prasītājiem galvaspilsētā, iespējams, ir līdzīgi plāni tiem, kādi atbilstoši ziņojumiem bijuši vīriešiem, kas bija sapulcējušies Ķelnes dzelzceļa stacijā,» teikts paziņojumā.

Vecgada vakarā Ķelnē, Vācijas rietumdaļā, notika vairāki desmiti, pēc visa spriežot, koordinēti seksuāli uzbrukumi sievietēm.

Ķelnes policija ceturtdien atzina, ka ir saņemti 120 iesniegumi. Liecinieki stāstījuši, ka uzbrucēji bijuši «arābiska izskata» jauni vīrieši, kas 20-30 cilvēku lielās grupās ielenkuši upurus, uzbrukuši tiem un vairākos gadījumos aplaupījuši.

Ķelnē Jaungada naktī pieredzētie masveida seksuāla rakstura uzbrukumi sievietēm, policijas bezspēcība un valsts lielāko mediju centieni noziegumus noklusēt Vācijas sabiedrībā izraisījuši šoku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu