Bruņoti dumpinieki ASV sagrābj dabas rezervāta teritoriju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV policijai aizturot bruņotu dumpinieku grupas līderus, kas Oregonas pavalstī bija sagrābuši dabas rezervāta teritoriju, izcēlusies sadursme, kurā viens cilvēks nogalināts, otrdien paziņoja Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

Aizturēti septiņi cilvēki, tostarp dumpja vadītājs Amons Bandijs.

Bandijs iepriekš bija paziņojis, ka viņi tā rīkojušies pēc kāda vietējā lopkopja lūguma, kurš vēlējies ganīt savus 600 liellopus federālajā īpašumā, bet nav varējis, jo ASV Zivsaimniecības un dabas dienests (USFWS) pērn uzstādījis žogu.

Aizturētajiem draud apsūdzības par ASV federālo amatpersonu traucēšanu to dienesta pienākumu pildīšanā, izmantojot spēku, iebiedēšanu un draudus, paziņoja FIB.

Varasiestādes pagaidām nav sniegušas informāciju par personu, kas apšaudē tikusi nogalināta.

Jau ziņots, ka bruņotie protestētāji, kas bija ieņēmuši rezervāta ēkas, pauda atbalstu vietējiem iedzīvotājiem Dvaitam un Stīvenam Hamondiem - tēvam un dēlam, kuriem tiesa likusi atgriezties cietumā izciest sodu.

Protestētāji arī uzstāja, ka federālā zeme jākontrolē vietējiem iedzīvotājiem.

Hamondi tika notiesāti 2012. gadā par valsts meža dedzināšanu. Kā skaidroja apsūdzētie, tādējādi viņi gribējuši apturēt invazīvo augu sugu izplatību un pasargāties no meža ugunsgrēku briesmām.

Federālā tiesa iepriekš atzina, ka sods nav bijis pietiekami stingrs, un lika Hamondiem atgriezties cietumā līdz 4. janvārim.

Tomēr abi fermeri norobežojās no bruņotajiem aktīvistiem un brīvprātīgi sāka izciest piespriesto cietumsodu noteiktajā termiņā.

Rezervāta sagrābšanu nosodījusi daļa kaimiņu un vietējo iedzīvotāju kopiena, kā arī Oregonas Lopkopju apvienība, lai gan tā paudusi atbalstu Hamondu cīņai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu