Īrijā nelaimē nonākušos Latvijas tautiešus informēs par pieejamo palīdzību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas vēstniecībā Dublinā notikusi tikšanās ar Īrijā izveidotās poļu nevalstiskās organizācijas (NVO) «Barka Ireland» pārstāvjiem, kas sniedz sociālo un rehabilitācijas palīdzību Centrālās un Austrumeiropas valstu pilsoņiem, un tās laikā panākta vienošanās par Latvijas valstspiederīgo informēšanu par pieejamo palīdzības saņemšanu nelaimes gaidījumos.

Tikšanās laikā vēstniecības vadītāja vietniece Vija Buša pārrunāja sadarbības iespējas, sniedzot palīdzību Latvijas valstspiederīgajiem, kas palikuši bez pajumtes un iztikas līdzekļiem Īrijā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā. Sadarbības rezultātā plānots sagatavot arī jaunu informāciju latviešu valodā par «Barka Ireland» pieejamo palīdzību izplatīšanai latviešu organizācijām un tautiešiem Īrijā.

Vēstniecības sadarbība ar «Barka Ireland» ilgst jau vairākus gadus, un šajā laikā sociālā un materiālā palīdzība ir sniegta vairākiem Latvijas pilsoņiem, tajā skaitā repatriācijai uz Latviju.

Nevalstiskā organizācija sniedz palīdzību Dublinā un citās Īrijas pilsētās gan bezpajumtniekiem un personām, kas cieš no atkarībām, gan tiem, kas palikuši bez iztikas līdzekļiem un pajumtes neveiksmīga darba meklēšanas un citos gadījumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu