Avoti: Lielbritānijai ļaus ierobežot imigrāciju no ES dalībvalstīm

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienība (ES) piedāvās Lielbritānijai jaunus noteikumus, kas ļautu Londonai ierobežot citu bloka dalībvalstu pilsoņu ieplūšanu, aģentūrai «Reuters» ceturtdien pavēstīja ar sarunu procesu saistīti informācijas avoti. Tiek prognozēts, ka Eiropadomes prezidents Donalds Tusks pārējo ES dalībvalstu valdībām rakstiskus reformu priekšlikumus izsūtīs nākamās nedēļas sākumā.

Priekšlikums paredz, ka ikvienai dalībvalstij, kas spēs pārliecināt citas ES dalībvalstis, ka tās labklājības sistēma saskaras ar lielu spiedienu, būs tiesības četrus gadus liegt sociālo atbalstu viesstrādniekiem no citām ES dalībvalstīm.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons piektdien šo priekšlikumu apspriedīs ar Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žanu Klodu Junkeru, norādīja informācijas avoti.

Ja viņiem izdosies vienoties, tad Kamerons tikšanās laikā ar Eiropadomes prezidentu Donaldu Tusku svētdien varētu apstiprināt plašāku reformu paketi. Par vairumu no parējām prasītajām ES reformām kopumā vienošanās jau ir panākta, atklāja informācijas avoti.

Tiek prognozēts, ka Tusks pārējo ES dalībvalstu valdībām rakstiskus reformu priekšlikumus izsūtīs nākamās nedēļas sākumā.

Tiek plānots atlikušās domstarpības prasīto reformu jautājumā atrisināt ES līderu samitā 18. un 19.februārī.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas reformu prasības ietver garantijas ES valstīm, kuras nav eirozonā, lielāku konkurenci, Lielbritānijas tiesības neiesaistīties «aizvien ciešākas savienības» veidošanā un sociālā atbalsta ierobežošanu imigrantiem no citām ES dalībvalstīm.

Par vispretrunīgāk vērtētajām tiek uzskatītas tieši prasības par sociālā atbalsta ierobežošanu imigrantiem no citām ES dalībvalstīm. EK tās ir nosaukusi par «ļoti problemātiskām».

Kamerons ir solījis līdz 2017.gadam sarīkot referendumu par valsts turpmāko dalību ES. Viņš ir solījis atbalstīt palikšanu ES, ja Lielbritānijai izdosies vienoties ar bloku par vēlamajām reformām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu