Ugunsgrēkā rūpnīcā Maskavā 12 bojāgājušie

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ugunsgrēka laikā iebrūkot rūpnīcas jumtam, Maskavā gājuši bojā vismaz 12 cilvēki, svētdien paziņojušas varasiestādes. Ugunsgrēks izcēlās sestdienas vakarā un tā apdzēšana prasīja ugunsdzēsējiem aptuveni piecas stundas. Bojā gājušo vidū ir arī vairāki bērni.

«Kad liesmas tika apdzēstas, tika atrasti 12 cilvēku līķi,» teikts Izmeklēšanas komitejas izdotajā paziņojumā, norādot, ka ugunsgrēks bija izplatījies aptuveni 3000 kvadrātmetru lielā platībā. Pašlaik tiekot meklēts vēl viens bez vēsts pazudis cilvēks, tādēļ iespējams, ka ugunsgrēkā bojā gājušo skaits pieaugs.

Ugunsgrēka cēlonis vēl nav noskaidrots.

Krievijas bērnu ombuds Pāvels Astahovs apgalvo, ka ugunsgrēkā Maskavas apģērbu un gultasveļas šūšanas cehā gājuši bojā arī trīs bērni, no kuriem viens bija zīdaiņa vecumā. Bērnu klātbūtne šajā rūpnīcā ir saistīta ar to, ka daļa viesstrādnieku tur ne tikai strādāja, bet arī patstāvīgi dzīvoja.

Sākta izmeklēšana, lai noteiktu, vai tā nav bijusi tīša dedzināšana.

Pašlaik ir zināms, ka ēka, kurā izcēlās ugunsgrēks, ir privātīpašums, turklāt tās pirmajā stāvā bija iekārtota pirotehnikas noliktava. Tomēr ugunsdzēsējiem ir izdevies panākt, ka liesmas tomēr nepārsviežas uz šo ēkas daļu.

Krievijas mediji vēstīja, ka bojāgājušie ir imigranti no Centrālāzijas valstīm, kas strādājuši rūpnīcā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu