Norvēģija sūtīs atpakaļ uz Krieviju daļu imigrantu, kuriem nav piešķirts patvērums

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģija vienojusies ar Krieviju sūtīt atpakaļ daļu imigrantu, kuru lūgumu piešķirt patvērumu Norvēģija ir noraidījusi, trešdien vēstīja Norvēģijas sabiedriskā raidorganizācija NRK.

Atpakaļ tiks sūtīti nelegālie imigranti, kuriem Krievijā ir piešķirtas uzturēšanās atļaujas. Viņi Krievijā tiks nogādāti ar lidmašīnu, paziņoja Norvēģijas Tieslietu ministrijas ģenerāldirektors Tūrs Arne Oss.

«Skaitlis ir apmēram 200 līdz 300 cilvēki,» viņš sacīja NRK pēc Maskavā notikušajām sarunām.

Trešdien notikušajās sarunās piedalījās Norvēģijas Tieslietu, kā arī Ārlietu ministrijas un Krievijas Federālā migrācijas dienesta amatpersonas, vēstīja NRK.

Norvēģijā pērn patvērumu lūdza 31 100 cilvēki. Daudzi imigranti Norvēģijā ieradās no Krievijas caur Stūrskugas robežkontroles punktu, kas atrodas uz ziemeļiem no Ziemeļu polārā loka.

Krievija ir atteikusies uzņemt atpakaļ imigrantus, kuri tiktu vesti pa sauszemi ar autobusiem, norādot, ka tai pierobežā esošajā Murmanskas apgabalā trūkst bēgļu uzņemšanas centru.

Caur Stūrskugas robežkontroles punktu Norvēģijā pērn ieradās 5500 patvēruma meklētāju. Daudzi no viņiem robežu šķērsoja ar divriteni, jo starp Krieviju un Norvēģiju noslēgtais līgums liedz robežu šķērsot kājām.

Norvēģijas Imigrācijas direktorāts ir paziņojis, ka pērn Stūrskugas robežkontroles punktu ir šķērsojuši 42 valstu pilsoņi. To vidū visvairāk (1706) bija Sīrijas pilsoņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu