Krievija veiks «kompensējošus pasākumus», atbildot uz ASV klātbūtnes palielināšanos Eiropā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vladimir Smirnov/TASS/Scanpix

Krievija veiks «kompensējošus pasākumus», lai atbildētu uz ASV militārās klātbūtnes palielināšanos Eiropā, aģentūrai «RIA Novosti» sacīja Krievijas Ārlietu ministrijas Eiropas Sadarbības departamenta direktors Andrejs Keļins.

«Simetriski soļi šeit ir maz ticami, ņemot vērā lielo daudzumu naudas, ko amerikāņu partneri šobrīd iegulda: nākamgad viņi gatavojas ieguldīt četras reizes vairāk. Simetriska atbilde tam nepavisam nav vajadzīga, esmu par to pārliecināts. Lai uzturētu normālu militāri-stratēģisko vienādojumu, tiek veikti un tiks veikti kompensējoši pasākumi,» viņš paziņoja.

Kā ziņots, ASV prezidenta Barakas Obamas administrācija plāno ievērojami palielināt smago ieroču, militārās tehnikas un cita aprīkojuma klātbūtni Centrālajā un Austrumeiropā, lai atturētu Krieviju no tālākas agresijas reģionā.

Papildspēki un papildaprīkojums varētu tikt izvietots Ungārijā, Rumānijā un Baltijas valstīs.

Baltais nams plāno militāriem izdevumiem Eiropā 2017.gadā no budžeta pieprasīt vairāk nekā 3,4 miljardus dolāru, kas vairāk nekā četras reizes pārsniegtu pašlaik šim mērķim atvēlēto summu, pirmdien atklāja vairākas amatpersonas.

Ieročus un ekipējumu izmantos ASV un NATO spēki, nodrošinot, ka alianse var visu laiku uzturēt reģionā pilnībā bruņotu kaujas brigādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu