Vešņakovs: BBC pārraide par Krievijas iebrukumu Latvijā ir bīstama provokācija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lielbritānijas raidsabiedrības BBC pārraide «World War Three: Inside The War Room» ir bīstama provokācija, paudis Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

«Uz šo televīzijas pārraidi skatos kā uz bīstamu provokāciju,» viņš norādījis komentārā Krievijas vēstniecības Latvijā «Facebook» kontā.

«Es Latvijā strādāju astoņus gadus, un man nav zināma neviena separātistu organizācija, kur nu vēl tāda, kas spētu «sagrābt varu» kaut vienā pierobežas pilsētā. To var apliecināt jebkurš neatkarīgs eksperts, kurš pārzina reālo situāciju Latvijā,» norādījis Vešņakovs.

Viņš atzīmējis, ka BBC pārraides scenārijs ir pilnīgi izdomāts un kalpo politiskiem mērķiem, no kuriem pirmais ir iesaistīties informācijas karā un nomelnot Krieviju. Otrais no tiem ir attaisnot militāri politiskā lobija prasību palielināt NATO tēriņus Eiropā vairāk nekā četras reizes. Savukārt trešais mērķis ir diskreditēt jebkuru Latvijas vai Eiropas politisko spēku, kas neseko aizspriedumiem par Krieviju, bet ieņem pragmatisku pozīciju.

Jau ziņots, ka BBC veidotajā filmā «World War Three: Inside The War Room» attēlots Krievijas iebrukums Latvijā. Lai atbalstītu prokremliski noskaņotos separātistus, Krievija ieņēmusi 20 netālu no robežas esošas pilsētas. Kad NATO līderi nevar izlemt, kā atbildēt uzbrukumam, ASV un Lielbritānija izlemj sūtīt karavīrus cīņā ar Krievijas spēkiem. Krievija pēc tam atbild ar kodoluzbrukumu. BBC mājaslapā raidījuma aprakstā teikts, ka tajā bijušās vecākās britu militārās un diplomātiskās amatpersonas veic iespējama «karstā kara» simulāciju Austrumeiropā, iekļaujot pat cīņu ar kodolieročiem.

Viens no raidījumā pieaicinātajiem ekspertiem, bijušais NATO spēku Eiropā virspavēlnieka vietnieks ģenerālis Ričards Širefs, paudis, ka raidījums parādīs Krievijai - tās iebrukuma gadījumā NATO aizsargās Baltijas valstis.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) norādījis, ka Baltijas valstis jau vairāk nekā desmit gadus ir pilntiesīgas NATO dalībvalstis un turpina strādāt kopā ar sabiedrotajiem, tāpēc iebrukšanas scenāriji pat teorētiski netiktu pieļauti. BBC raidījums, pēc viņa teiktā, tikai apstiprina sabiedroto gatavību aizstāvēt Baltijas valstis.

Savukārt bijušais Latvijas aizsardzības un ārlietu ministrs, pašreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (V), atzinis, ka BBC raidījums ļauj modelēt iespējamo Krievijas iebrukumu Latvijā un no tā ir jāmācās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu