ASV negrasās atkal izvietot kodolieročus Dienvidkorejā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV negrasās atkal izvietot taktiskos kodolieročus Dienvidkorejā saistībā ar situācijas saasināšanos Korejas pussalā, bet ir gatavas dot «adekvātu atbildi» uz Ziemeļkorejas provokācijām, paziņoja ASV valsts sekretāra vietniece Rouza Getemillere.

«Nē, mums nav plānu atkal nogādāt kodolieročus uz Korejas pussalu,» intervijā Krievijas ziņu aģentūrai «Interfax» sacīja Getemillere.

«Mēs absolūti skaidri likām saprast, ka nepieņemsim Ziemeļkoreju kā kodolvalsti, turpināsim aizstāvēt un aizsargāt mūsu sabiedrotos reģionā, tajā skaitā Dienvidkoreju un Japānu,» uzsvēra Getemillere.

«Mēs adekvāti atbildēsim uz visām Ziemeļkorejas provokācijām,» viņa sacīja.

Atbildot uz jautājumu, vai ir iespējama ASV militāra atbilde gadījumā, ja situācija ar Ziemeļkorejas kodolprogrammu kļūtu nekontrolējama, diplomāte apliecināja, ka Vašingtona negrib situācijas eskalāciju un meklētu diplomātiskus risinājumus.

Viņa pauda pārliecību, ka nepieciešama virzība diplomātiskā jomā, lai panāktu Ziemeļkorejas atgriešanos pie sarunu galda un pārbaudāmu Korejas pussalas denuklearizāciju mierīgā ceļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu