Fotostāsts: Aborigēnu pēddziņu patruļas mežonīgajos Austrālijas rajonos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas Ziemeļrietumu mobilie spēki (NORFORCE) ir armijas izlūkošanas vienība, taču nekāda parastā - tās dalībnieki lielākoties ir aborigēni, kur gatavi izlūkošanā likt lietā savu sentēvu zināšanas par zemi, augiem un dzīvniekiem, raksta «Reuters».

Aborigēnu rezervisti veido lielu daļu šā 600 biedru pulka un ar savām zināšanām par dabu gatavi dalīties arī ar kolēģiem.

NORFORCE pārraudzībā esošais reģions tiek uzskatīts par lielāko, kādu kādai militārai vienībai pasaulē jāuzrauga, - tā aptuvenā platība ir 1,8 miljoni kvadrātkilometru. Platības ziņā šī teritorija teju līdzinās Meksikai.

Vienības uzdevums ir meklēt pazīmes nelikumīgām vai aizdomīgām darbībām, tajā skaitā - ārvalstu zvejaslaivām, narkotiku un cilvēku kontrabandu.

Patruļas dalībnieki iemanījušies vajadzības gadījumā kā pārtiku izmantot visdažādākos vēžveidīgos, bruņurupuču olas un pat insektus, piemēram, skudras. Tieši tas, ka vienības biedri nav pilnībā atkarīgi no līdzpaņemtajiem krājumiem, ļauj viņiem patrulēt tik nomaļās vietās, kur parasti cilvēki kāju sper reti.

Nomaļos Austrālijas ziemeļu un ziemeļrietumu reģionus īpaši bīstamus padara arī dzīvnieki - nāvīgi indīgas čūskas, zirnekļi, medūzas un haizivis. Arī šajā ziņā gadsimtos iemantotās zināšanas par dzīvo radību var izrādīties izšķirošas. «Pateicoties mūsu aborigēnu kolēģiem, mēs varam izdzīvot ļoti nomaļās vietās, kur pārtikas un citu pirmās nepieciešamības preču piegāde ir grūts uzdevums, tāpēc pārtikt nākas no tā, ko piedāvā daba. Kopīgiem spēkiem ar aborigēnu karavīriem mums izdodas izdzīvot,» stāsta vienības kapteinis Dastijs Millers.

Par vienu no vienības svarīgākajiem uzdevumiem pēdējā laikā kļuvusi arī nelikumīgas robežšķērsošanas novēršana - imigranti laivās cenšas sasniegt ne vien Eiropu, bet arī Austrāliju. Pēdējo 18 mēnešu laikā Austrālijā ieradušies ap 30 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu