EP deputāte Vaidere Turcijā novērtēs bēgļu stāvokli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Eiropas Parlamenta (EP) Budžeta komitejas (BUDG) un Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu (LIBE) komitejas deputāti no 8.februāra līdz 11.februārim dosies vizītē uz Turciju, lai klātienē novērtētu bēgļu stāvokli. No Latvijas EP deputātiem delegācijas vizītē dosies Inese Vaidere (V), kura darbojas Budžeta komitejā.

Pagājušajā gadā Eiropas Savienību (ES) ir sasnieguši vairāk nekā miljons migrantu un bēgļu un lielākā daļa no viņiem devās cauri Turcijai, kas kļuvusi par vienu no aktīvākajiem bēgļu tranzīta ceļiem uz Eiropu, aģentūru LETA informēja deputātes birojā.

Pašlaik Turcijā atrodas vairāk nekā divi miljoni bēgļu. Pagājušā gada novembrī ES un Turcija vienojās rīcības plānu, lai ierobežotu migrantu plūsmu uz Eiropu.

Savukārt ES piekrita piešķirt Turcijai 3 miljardu eiro finansējumu no ES un dalībvalstu budžetiem migrācijas problēmas risināšanai tās teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu