Jaceņuks brīdina par iespējamo atkāpšanos no Ukrainas premjera amata

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas premjerministrs Arsenijs Jaceņuks piektdien brīdināja, ka politiskās krīzes dēļ varētu atkāpties no amata.

«Mēs visi nācām kā viena komanda, un mēs nākotnē turpināsim strādāt kā viena komanda,» viņš sacīja parlamenta sēdē, kas tika translēta televīzijā.

«Ja tiks nolemts, ka šī komanda jāmaina, tad prom dosimies mēs visi,» piebilda 41 gadu vecais premjerministrs.

Ukrainā politiskā krīze pastiprinājās pēc tam, kad trešdien no amata atkāpās ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministrs lietuvietis Aivars Abromavičs, kurš ārzemēs ticis slavēts par centieniem mazināt korupciju un virzīt uz priekšu privatizācijas procesu.

Viņa demisija lika Ukrainas prezidentam Petro Porošenko rīkot tikšanos ar «Lielā septītnieka» jeb G7 valstu vēstniekiem, cenšoties mazināt viņu bažas par notikumiem Ukrainā.

«Prezidents uzsvēra savu apņēmību turpināt reformas, kuras Ukrainas sabiedrība sagaida no varas institūcijām,» vēstīts Porošenko interneta vietnē.

«Lai tas notiktu, ir būtiski atjaunināt valdību,» vietnē citēts prezidenta teiktais.

Pēdējā laikā attiecības starp Porošenko un Jaceņuku saasinājušās. Daži prezidenta sabiedrotie vainojuši premjerministru par slēptu biznesa interešu aizstāvību. Jaceņuks arī saskāries ar pārmetumiem par nespēju pietiekami enerģiski īstenot Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) rosinātās reformas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu