Merkele un Turcijas premjers runās par migrāciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas kanclere Angela Merkele nākamajā nedēļā dosies uz Turciju, kur viņai paredzētas migrācijas jautājumam veltītas sarunas ar premjerministru Ahmetu Davutoglu, piektdien paziņoja kancleres preses sekretārs.

Merkele ar Turcijas premjerministru tiksies pirmdien, lai apspriestu «turpmāko ES-Turcijas rīcības plāna īstenošanu», informēja viņas preses sekretārs Štefens Zeiberts.

Abi politiķi apspriedīs plāna detaļas, kas vēl nav īstenotas, un to, «kā mēs varam panākt progresu, mazinot nelegālo migrāciju un aizstājot to ar legālu migrāciju», pavēstīja Zeiberts.

Viņš sacīja, ka Berlīni īpaši satrauc pie Turcijas krastiem plaši izplatītā cilvēku kontrabanda.

Tā būs otrā abu līderu tikšanās pēdējā mēneša laikā pēc tam, kad sarunās Berlīnē 22.janvārī viņi parakstīja vienošanos «darīt visu, lai samazinātu bēgļu skaitu», kas ierodas ES.

Saskaņā ar ES un Turcijas novembrī panākto vienošanos Ankarai tika apsolīti trīs miljardi eiro, lai tā uzlabotu savu robežkontroli un valstī esošo sīriešu bēgļu dzīves apstākļus, tādējādi ierobežojot nelegālo imigrantu straumi, kas pārpludinājusi Eiropu.

Trešdien ES un Turcija panāca galīgo vienošanās par to, kā šis finansējums tiks iegūts.

Avoti ES diplomātiskajās aprindās teikuši, ka Vācija Turcijai piešķirs 427 miljonus eiro, Lielbritānija - 327, bet Francija - 309.

Vācijā pērn patvērumu lūdza 1,1 miljons cilvēku, un Merkele saskārusies ar spiedienu ieviest uzņemamo bēgļu kvotas. Viņa līdz šim noraidījusi šādus ierosinājumus, tā vietā solot ievērojami mazināt imigrāciju, paļaujoties uz diplomātiskajiem centieniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu