Igaunijas EP deputāts: ES var cīnīties ar bēgļu plūsmas sekām, nevis cēloņiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas Savienība (ES) šobrīd var cīnīties nevis ar bēgļu plūsmas cēloņiem, bet gan sekām, aģentūrai BNS sacīja no Igaunijas ievēlētais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, bijušais Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets (Urmas Paet).

Viņš norādīja, ka ir svarīgi, lai beidzot adekvāti sāktu strādāt patvēruma meklētāju uzņemšanas punkti Grieķijā un Itālijā.

«Šajos punktos un jātiek skaidrībā, kas ir katrs no konkrētajiem ieceļotājiem, no kurienes viņš ir, un kāpēc viņš ir atbraucis. Tur arī jāizlemj, kurš no viņiem var turpmāk atrasties ES, bet kurš – ne. Tā ir vienīgā iespēja, kā izbēgt no tā, ko esam redzējuši pēdējo mēnešu laikā, kad aptuveni 2000 cilvēku vienkārši ceļo pa Eiropu,» sacīja eiroparlamentārietis.

Paets arī akcentēja, ka Grieķijai ir jāslēdz sava robeža ar Maķedoniju, lai cilvēki, par kuriem vispār nekas nav zināms, kuri nekur nav reģistrēti, ES iekļūt nevarētu.

Viņš atzina, ka, lai sasniegtu šos mērķus, būs jāiesaistās arī pārējām ES valstīm.

Latvijas valdības un Saeimas Eiropas lietu komisijas apstiprinātā pozīcija paredz atbalstīt Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera plānu migrācijas krīzes risināšanai Eiropā, kopumā Latvijā uzņemot līdz 776 patvēruma meklētājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu