Grieķijas lauksaimnieki pastiprina autoceļu un robežas blokādi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķijas lauksaimnieki, kas atkal protestē pret pensiju reformām, sestdien visā valstī pastiprināja protestus uz autoceļiem un uz valsts robežas, pastiprinot spiedienu pret kreisi noskaņoti valdību, kuru vada premjers Aleksis Ciprs.

Lauksaimnieki Tesalijā sāka galvenā autoceļa starp Atēnām un Salonikiem vienas dienas blokādi, neskatoties uz valdības centieniem panākt kompromisu.

Mobilizācijā, kas sākās janvāra vidū, ir veidota traktoru blokāde vairākās vietās uz autoceļiem un nozīmīgajiem robežšķērsošanas punktiem ar Bulgāriju un Turciju, kurus lauksaimnieki ik dienu atver uz vairākām stundām.

«Tas, ko mēs darām, ir nogurdinoši, bet mēs neapstājamies. Mēs to darīsim līdz galam un paliksim tik ilgi, cik vajadzēs,» valsts ziņu aģentūrai ANA sacīja vietējais protestu organizators Stergis Lits.

Lauksaimnieki sestdien uz laiku atvēra galveno robežkontroles punktu, ļaujot Grieķijā iebraukt apmēram 200 kravas automašīnām.

Cipra valdība ir paziņojusi par plāniem samazināt maksimālo pensiju līdz 2300 eiro no pašreizējiem 2700 eiro mēnesī.

Reforma ir daļa no valsts centieniem samazināt izdevumus apmaiņā pret Eiropas Savienības glābšanas aizdevumu.

Valdība arī vēlas apvienot apdrošināšanas fondus un palielināt sociālās apdrošināšanas iemaksas gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem.

Lauksaimnieki arī pauž sašutumu par valdības plāniem atteikties no atbalsta, piemēram, ienākuma nodokļa atlaidēm un degvielas atlaidēm. Plānots, ka ienākuma nodokļa likme lauksaimniekiem pakāpeniski tiks dubultota līdz 26%.

Cipra valdība otrdien ir uzaicinājusi lauksaimnieku līderus uz sarunām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu