Bulgārijā atrastas nosalušas divas bēgļu sievietes

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bulgārijas robežpolicija valsts dienvidaustrumos, nomaļā kalnu rajonā, kur šobrīd valda barga ziema, atradusi 19 bēgļu grupu, kurā nosalušas divas sievietes.

Kā paziņojusi Bulgārijas Iekšlietu ministrija, par sala upuriem kļuvusi 14 līdz 16 gadus veca meitene un sieviete vidējos gados. «Mūsu robežsargi darīja visu, lai viņas glābtu, nesa uz rokām, mēģinot atsildīt, bet aukstums darījis savu,» privātajam telekanālam bTV svētdien sacījusi ministre Rumjana Bačvarova.

Bojāgājušo nacionālā piederība nav zināma.

Grupā ir 11 bērni vecumā no četriem līdz 16 gadiem. Viņi visi nogādāti slimnīcā ar apsaldējumiem, arī divu pieaugušo stāvoklis ir kritisks, ziņu aģentūrai «Focus» pastāstījusi slimnīcas pārstāve.

Grupu, kas ienākusi Bulgārijā no Turcijas, kalnos pametuši pavadoņi. Bēgļi atrasti netālu no Malko Tirnovas pilsētas, rajonā, kur pašlaik valda sals ar asu vēju un sniega segas biezums sasniedz 30 centimetrus.

Janvārī divi nosaluši bēgļi tika atrasti Bulgārijā netālu no Serbijas robežas.

Saskaņā ar Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem janvārī vien caur Grieķiju Eiropā ieradušies gandrīz 62 200 migranti un bēgļi galvenokārt no Sīrijas, Afganistānas un Irākas un aptuveni trešā daļa no viņiem ir nepilngadīgie, ko nepavada pieaugušie.

Turpinoties bēgļu plūsmai pāri Balkāniem, palīdzības dienestu darbinieki pauduši satraukumu, ka salā un sniegā nav iespējams nodrošināt viņiem pienācīgu patvērumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu