Taivānā septiņgadīgu zēnu izglābj no zemestrīcē sagrautas ēkas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Glābēji Taivānā no ēkas drupām izvilkuši septiņgadīgu puiku, kuram izdevies izdzīvot pēc tam, kad ēka sagruva spēcīgas zemestrīces laikā.

Kā ziņots, spēcīgā zemestrīce, kas sestdien satricināja Taivānas dienviddaļu, prasījusi vismaz 29 cilvēku dzīvības, bet glābēji steidz atrakt Tainaņas pilsētā sagruvušā ēku kompleksa drupas, zem kurām vēl aprakti vairāk nekā 120 cilvēki. Upuru skaitā ir arī kāda desmit dienas veca meitenīte un vēl divi bērni.

Kā paziņojis pilsētas mērs Viljams Lajs, aptuveni 200 cilvēkus jau izdevies izglābt un vēl pāri par 50 spējuši izkļūt no drupām saviem spēkiem.

Pēc glābēju teiktā, par pazudušiem vēl tiek uzskatīti 126 cilvēki, bet 103 no viņiem atrodas «ļoti dziļi».

Glābēji izmanto ceļamkrānus, saliekamās kāpnes un speciāli apmācītu suņu palīdzību.

Sagruvušajās ēkās oficiāli reģistrēti aptuveni 260 iedzīvotāji, bet Lajs norādījis, ka nelaimes brīdī tur varētu būt atradušies vairāk nekā 300 cilvēki. Iespējams, ka vairākas istabas tur īrējuši studenti bez pieraksta, turklāt uz Mēness kalendāra Jaungada svinībām pie ģimenēm varēja būt ieradušies ciemiņi.

Varas iestādes sākušas izmeklēšanu par iespējamiem drošības noteikumu pārkāpumiem ēku kompleksā, ko pieminējuši vairāki izdzīvojušie un pazudušo tuvinieki.

Zemestrīces stiprums bija 6,4 magnitūdas, tās epicentrs atradās 39 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Gaosjionas, kas ir Taivānas otra lielākā pilsēta un nozīmīga osta. Pazemes grūdiena hipocentrs atradās desmit kilometru dziļumā.

Taivāna atrodas netālu no divu tektonisko plātņu savienojuma vietas, un to regulāri skar zemestrīces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu