Dienvidkorejas karaflote raida brīdinājuma šāvienus uz Ziemeļkorejas patruļkuģi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejas karaflote pirmdien raidīja brīdinājuma šāvienus uz Ziemeļkorejas patruļkuģi, kas bija šķērsojis abu valstu strīdīgo jūras robežu, paziņoja Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija.

Ziemeļkorejas kuģis šķērsoja jūras robežu Dzeltenajā jūrā neilgi pirms pulksten septiņiem (vieniem pēc Latvijas laika), bet «ātri atkāpās pēc tam, kad Dienvidkorejas karaflote raidīja brīdinājuma šāvienus», sacīja Aizsardzības ministrijas ierēdnis.

Abu valstu faktisko jūras robežu neatzīst Phenjana, kas uzstāj, ka to vienpusēji noteikuši ASV vadīti ANO spēki pēc Korejas kara, kurš notika no 1950. gada līdz 1953.gadam.

Abas puses sūdzējušās par biežiem jūras robežas pārkāpumiem no otras puses, un starp tām notikušas ierobežotas jūras spēku sadursmes 1999., 2002. un 2009.gadā.

Tādi jūras robežas pārkāpumi kā pirmdien notiek samērā bieži un reti attīstās par kaut ko nopietnāku.

Dienvidkoreja ir pastiprinātas trauksmes stāvoklī pēc Ziemeļkorejas svētdien veiktā raķetes starta, kuru Seula uzskata par maskētu ballistiskās raķetes izmēģinājumu.

Dienvidkorejas prezidente Paka Geunhje aicinājusi uz saasinātu modrību pret turpmākām provokācijām pēc šā raķetes starta un Ziemeļkorejas ceturtā kodolizmēģinājuma, kas notika janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu