Čehijas valdība samaksājusi 5,4 miljonu eiro izpirkumu par Pakistānā nolaupītām sievietēm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Čehijas valdība bija samaksājusi sešu miljonu ASV dolāru (5,4 miljonu eiro) izpirkumu, lai pērn tiktu atbrīvotas divas Čehijas pilsones, kas bija nolaupītas Pakistānā, pirmdien ziņo nedēļraksts «Respekt».

Čehijas psiholoģijas studentes Hana Humpalova un Antonija Hrastecka tika nolaupītas 2013.gada martā bruņotu vīriešu uzbrukumā Beludžistānas provincē, kura robežojas ar Afganistānu un Irānu. Viņas tolaik bija 24 gadus vecas.

Studentes bija ieradušās Pakistānā no Irānas kā tūristes, un viņas šajā braucienā eskortēja kādas cilts policists.

Drīz pēc nolaupīšanas abas studentes tika parādītas videoierakstā, kurā viņas lūdza atbrīvot Pakistānas neiroloģi Aafiju Sidiki, kas no 2010.gada ir ieslodzīta ASV cietumā par sakariem ar terorismu.

Čehijas premjerministrs Bohuslavs Sobotka pērn martā paziņoja, ka abas studentes ir atbrīvotas un atgriezušās Prāgā.

«Respekt» ziņoja, ka sarunas ar nolaupītājiem par izpirkuma samaksāšanu vedusi Čehijas valsts drošības padome.

«Sarunas nebija vieglas, bet galu galā neviens no mums negribēja uzņemties atbildību par divu jaunu meiteņu nāvi,» nedēļraksts citēja anonīma šo sarunu dalībnieka teikto.

«Lēmums nodot izpirkumu tika pieņemts vienbalsīgi,» piebilda šis ziņu avots.

Čehijas valdības preses sekretārs Martins Airers paziņoja, ka Sobotka «nekomentēs šo ziņu».

Februāra sākumā tika ziņots, ka pieci Čehijas pilsoņi, kas kopš pērnā jūlija bija nolaupīti Libānā, ir atbrīvoti un nodoti Libānas drošības spēkiem. Viņi tika atbrīvoti apmaiņā pret libānieša Ali Taana Faijada atbrīvošanu no ieslodzījuma Prāgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu