Turcijas naidīgums pret Sīrijas kurdiem radot spriedzi attiecībās ar ASV

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Turcijas arvien pieaugošais naidīgums pret Sīrijas kurdu kaujiniekiem, kas ir vieni no efektīvākajiem ASV sabiedrotajiem cīņā pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts», apdraud centienus pastiprināt kampaņu pret ekstrēmistu grupējumu un rada spriedzi Vašingtonas un Ankaras attiecībās, atsaucoties uz ASV amatpersonu teikto, vēsta laikraksts «Wall Street Journal» (WSJ).

ASV viceprezidentam Džo Baidenam pagājušā mēneša beigās viesojoties Turcijā, Ankaras pārstāvji sūdzējušies, ka ieroči, kas tiek piegādāti Sīrijas kurdiem cīņai ar «Islāma valsti», tiekot ievesti Turcijā un nonāk Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) separātistu bruņojumā.

Tiesa gan, ASV amatpersonas, ar kurām runājis laikraksts, vēlāk veicot pārbaudes, nav konstatējušas, ka šīm sūdzībām būtu pierādījumi.

Vairākas ASV amatpersonas tagad uzsver, ka «Turcija kļuvusi par vienu no lielākajiem kavēkļiem centienos panākt politisku risinājumu piecus gadus ilgstošajam konfliktam Sīrijā un tam, lai izveidotu visefektīvāko militāro kampaņu pret «Islāma valsti«», vēsta laikraksts.

Pilsoņkarš, kas Sīrijā notiek kopš 2011.gada, sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 260 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu