Indonēzijā 26 cilvēki miruši, lietojot nelegāli brūvētu alkoholu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Indonēzijai piederošajā Javas salā 26 cilvēki miruši pēc nelegāli brūvēta alkohola lietošanas, pirmdien paziņoja policija.

Saskaņā ar izmeklētāju teikto vairums upuru bija nopirkuši mājas apstākļos gatavotu alkoholisko dzērienu no precēta pāra Slemanas pilsētā uz ziemeļiem no Jogjakartas, informēja vietējā policija.

Lielākā daļa mirušo bija studenti, sacīja Slemanas policijas priekšnieks Julianto.

Pirmais nāves gadījums notika pagājušo trešdien, un drīz tika ziņots arī par citiem mirušajiem.

Policija aizturējusi precēto pāri, kas bija pārdevis etanola, ūdens un augļu brūvējumu, kas tiek uzskatīts par 22 cilvēku nāves cēloni. Ir aizturēts arī cits pārdevējs, kura tirgots brūvējums prasījis četru cilvēku dzīvību.

Indonēzijā iedzīvotāju vairākums ir musulmaņi, kuru ticība neļauj lietot alkoholu, tomēr šajā valstī arī agrāk bijuši nelegāli brūvēta alkohola izraisīti nāves gadījumi.

2014.gadā vairāk nekā 10 indonēziešu Javā nomira pēc šāda alkohola lietošanas Jaungada svinībās. 2009.gadā - 25 cilvēki, to skaitā četri ārzemnieki, nomira Bali salā pēc palmu vīna dzeršanas, kuram bija piejaukts metanols.

Indonēzijas varas iestādes pērn aizliedza pārdot alkoholu nelielos veikalos, lai gan tika brīdināts, ka šis aizliegums var veicināt alkohola iegādi melnajā tirgū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu