Merkele ieradusies Ankarā uz sarunām par imigrācijas krīzi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien ieradusies Ankarā, lai ar Turcijas līderiem runātu par imigrācijas krīzi.

Merkelei jau rīta pusē paredzēta tikšanās ar Turcijas premjerministru Ahmetu Davutoglu, bet pēcpusdienā - ar prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu.

Sarunās galvenā uzmanība tiks pievērsta Turcijas centieniem apturēt nelegālo imigrantu plūsmas, kas dodas uz Rietumeiropu, un palīdzību, kas Turcijai nepieciešama, lai tās apturētu.

Merkeles preses sekretārs Štefens Zeiberts vēl pagājušajā nedēļā sacīja, ka Berlīni īpaši satrauc pie Turcijas krastiem plaši izplatītā cilvēku kontrabanda.

Saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) un Turcijas novembrī panākto vienošanos Ankarai tika apsolīti trīs miljardi eiro, lai tā uzlabotu savu robežkontroli un valstī esošo sīriešu bēgļu dzīves apstākļus, tādējādi ierobežojot nelegālo imigrantu straumi, kas pārpludinājusi Eiropu.

Trešdien ES un Turcija panāca galīgo vienošanās par to, kā šis finansējums tiks iegūts.

Vācijā pērn patvērumu lūdza 1,1 miljons cilvēku, un Merkele saskārusies ar spiedienu ieviest uzņemamo bēgļu kvotas. Viņa līdz šim noraidījusi šādus ierosinājumus, tā vietā solot ievērojami mazināt imigrāciju, paļaujoties uz diplomātiskajiem centieniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu