Krievija sāk karaspēka kaujas gatavības pārbaudi Ukrainas robežas tuvumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijā pēc prezidenta Vladimira Putina lēmuma sākta pēkšņa kaujas gatavības pārbaude Dienvidu kara apgabalā, kas robežojas ar Ukrainu.

Pārbaude notiek Dienvidu kara apgabala spēkos un atsevišķās Gaisa desanta spēku un jūras transporta aviācijas vienībās, pirmdien apspriedē paziņoja aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

«Saskaņā ar virspavēlnieka lēmumu šodien no pulksten pieciem rītā Dienvidu kara apgabala spēkos un atsevišķās Gaisa desanta spēku un jūras transporta aviācijas vienībās noteikta pilna kaujas gatavība. No šā laika mēs sākām pēkšņu kaujas gatavības pārbaudi bruņotajos spēkos Dienvidrietumu stratēģiskajā virzienā,» sacīja Šoigu.

Saskaņā ar ministra teikto pārbaudes gaitā būs jānovērtē Dienvidu kara apgabala spēku spēja reaģēt uz dažādām krīzes situācijām.

Šoigu piebilda, ka nepieciešams arī novērtēt aviācijas un pretgaisa aizsardzības spēku gatavību atvairīt gaisa pretinieka triecienus un aizsargāt svarīgus militārus un valstiskus objektus.

Pārbaudes tiks veiktas arī Dienvidu kara apgabala un Centrālā kara apgabala pārvaldes sistēmās.

Dienvidu kara apgabals robežojas ar Ukrainu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu