Krievu jurists: Ziņas par tīģera un āža draudzību pārkāpj homoseksuālisma propagandas likumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prokuratūra pieņēmusi skatīšanai sūdzību no kāda Novosibirskas jurista, kurš uzskata, ka mediji, izplatot ziņas par neparastu tīģera un āža draudzību safari parkā, pārkāpj valstī spēkā esošos likumus, kas aizliedz viendzimuma attiecību propagandu, vēsta ria.ru.

Krievijas mediji pēdējā laikā bieži ziņojuši par neparastu tīģera Amūra un āža Timura draudzību - neraugoties uz sugas atšķirībām, dzīvnieku starpā izveidojās ļoti draudzīgas attiecības. Āzis, kurš tīģera aplokā savulaik tika iesūtīts kā maltīte aizvadītā gada novembrī, nenonāca uz tīģera kārā zoba. Tā vietā Amūra un Timura starpā izveidojās draudzīgas attiecības, un āzis kādu laiku uzturējās tīģera aplokā. Taču pēc kādas saķeršanās zoodārza darbinieki dzīvniekus nošķīra. Tagad viņi izmitināti aplokos viens otram blakus, un pēdējā laikā mediji aktīvi ziņoja, ka abiem tiek meklētas līgavas.

Foto: TASS/Scanpix

Jurists Aleksejs Krestjanovs sūdzībā norāda, ka pieprasa, lai šīs «dzīvnieku draudzības» publiska atspoguļošana tiktu izbeigta. «Jo kā gan ēdiens var draudzēties ar plēsēju. Tas ir nepareizi,» sūdzībā izklāsta Krestjanovs.

Turklāt likumu pazinējs uzskata, ka

šādā veidā ar mediju starpniecību sabiedrībā slēptā veidā tiekot propagandētas netradicionālas seksuālas attiecības.

Āža un tīģera draudzība piesaistīja arī plašu sabiedrības uzmanību, īpaši Krievijas sociālajos tīklos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu