Turcija bažījas par 600 000 bēgļu no Sīrijas ierašanos pie robežas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Turcijas valdība nobažījusies, ka Sīrijas Alepo provincē notiekošās kaujas var izraisīt līdz 600 tūkstošu bēgļu ierašanos pie tās robežas, pirmdienas vakarā paziņoja Turcijas vicepremjers Numans Kurtulmušs.

«Ļaunākā scenārija gadījumā, kas īstermiņā var notikt šajā reģionā, būtu jauns 600 tūkstošu bēgļu pieplūdums pie Turcijas robežas,» Kurtulmušs pēc valdības sēdes sacīja žurnālistiem.

Bruņotās sadursmes Alepo provinces ziemeļos pēc nedēļu ilga Sīrijas režīma spēku uzbrukuma ar Krievijas gaisa spēku atbalstu likušas doties bēgļu gaitās desmitiem tūkstošu cilvēku.

«Kā šīs situācijas sekas mēs redzam, ka 200 tūkstoši cilvēku spiesti bēgt – 65 tūkstoši Turcijas virzienā un 135 tūkstoši Sīrijas iekšienē,» informēja Kurtulmušs.

Turcijas premjerministrs Ahmets Davutolu pirms tam pirmdien paziņoja, ka pie Turcijas robežas jau sapulcējušies apmēram 30 tūkstoši cilvēku.

«Mūsu mērķis pašlaik ir maksimāli noturēt šo migrantu vilni Turcijas robežas otrā pusē un tur sniegt viņiem nepieciešamos pakalpojumus,» teica Kurtulmušs.

Turcijas valdība vairākas dienas bija uzstājusi, ka tās atvērto durvju politika Sīrijas kara bēgļiem paliek nemainīga un ka tā ir gatava nepieciešamības gadījumā uzņemt jaunu bēgļu vilni.

«Ir acīm redzami, ka mēs, kā vienmēr, palīdzēsim mūsu Sīrijas brāļiem un pieņemsim viņus, kad tas ir nepieciešams,» paziņoja Turcijas premjerministrs kopīgā preses konferencē ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Viņš tomēr piebilda, ka no Turcijas, kas jau uzņēmusi 2,7 miljonus sīriešu bēgļu, nevar gaidīt, lai tā «viena pati risinātu bēgļu jautājumu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu