Gruzijas amatpersona: Cīņā pret «Islāma valsti» jāiesaista visas pasaules valstis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Islāma valsts» jeb «Daesh» sakaušanai nepieciešama visas pasaules valstu iesaiste, tostarp arī Krievijas, jo tā ir globāla problēma, kurai risinājums nav vairāk ieroču vai karavīru uz vietas, intervijā pauda Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs Dāvids Usupašvili.

Vaicāts par teroristisko organizāciju, Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs skaidroja, ka nepieciešama labāka izpratne par to, ar ko saskaramies, runājot par «Islāma valsti». «Arvien biežāk un biežāk mēs nonākam pie secinājuma, ka tie nav tikai cilvēki ar ieročiem, kuri šauj pa citiem cilvēkiem,» viņš sacīja.

Usupašvili pauda viedokli, ka tas ir kas daudz dziļāks - ideoloģija, nabadzība, ilgstoši krāts niknums, kā arī informācijas trūkums vai pat interneta ēras ietekme, kurā cilvēki var piekļūt praktiski visam, kam vēlas. «Faktiski tas ir visa jau pieminētā kopums, kas ir bīstams. Lai pārvarētu šīs problēmas, mums nepieciešama Krievija, Ķīna, Austrālija, Čīle. Praktiski mums nepieciešamas visas valstis, jo tā ir globāla problēma, kurai risinājums nav vairāk ieroču vai vairāk karavīru uz vietas, bet gan labāka Korāna interpretācija,» viņš sprieda.

Gruzijas amatpersona arī pauda viedokli, ka nepieciešams rīkot pasaules mēroga konferences, lai šo situāciju risinātu. «Mēs redzam, ka cilvēki no visas pasaules dodas pievienoties «Islāma valstij». Tas vienkārši ir kā melnais caurums, kas piesaista cilvēkus,» pauda Usupašvili.

Jau vēstīts, ka Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un «Al Nusra». Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu