Sīrijas armija turpina uzbrukumu uz ziemeļiem no Alepo

LETA/TASS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Reuters

Sīrijas valdības karaspēks un Damaskai lojālā zemessardze uzbrūk nemiernieku pozīcijām pie Tell Rifatas, kas ir pēdējais lielais nemiernieku atbalsta punkts uz ziemeļiem no Alepo, otrdien vēsta Libānas telekanāls «Al Manar».

Valdības spēku artilērija apšauda Kfar Najas apkaimi trīs kilometru attālumā no Tell Rifatas. Uzbrukums šajā frontes iecirknī notiek vienlaikus ar sīvām kaujām par netālo Retjanas pilsētu.

Ja šajā apvidū tiks sakauta islāmistu nemiernieku koalīcija «Džebhat aš Šamija», valdības karaspēkam pavērsies ceļš uz Aazāzu, kur atrodas nemiernieku aizmugures bāzes.

Šīs koalīcijas pārstāvis Heisams Hammo atklāti atzinis, ka «nemiernieki var zaudēt placdarmu Sīrijas ziemeļos». Atbilstoši viņa teiktajam «šādi draudi ir kļuvuši par realitāti».

Pirmdien valdības karaspēks atguva kontroli pār Kfinu, kas atrodas piecu kilometru attālumā no Tell Rifatas. Sīrijas armijas karavīri ar zemessargu atbalstu padzina no turienes grupējuma «Džebhat an Nusra» - «Al Qaeda» Sīrijas atzara - karotājus.

Šajā pierobežas rajonā karo arī kurdu vienības. Kurdi nemierniekiem pēdējās dienās atkarojuši četras apdzīvotas vietas, paplašinot apvidu, kas viņu kontrolē atrodas uz austrumiem no Afrīnas autonomā rajona.

Pilsoņkarš, kas Sīrijā notiek kopš 2011.gada, sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 260 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu