Vilcienu sadursmē Vācijas dienvidos desmit bojāgājušie

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saskrienoties diviem vilcieniem, Vācijas dienvidos otrdienas rītā gājuši bojā vismaz desmit cilvēki, bet vairāk nekā 100 guvuši ievainojumus, ziņo policija.

Saskaņā ar Bavārijas policijas pārstāvja sniegto informāciju 90 cilvēki guvuši vieglus ievainojumus, 18 cietuši nopietni.

Šobrīd vēl tiek meklēts viens cilvēks, par kura likteni ziņu nav, taču policija paziņojusi, ka ir maz cerību atrast viņu dzīvu.

Katastrofa notika plkst.6.48 (plkst.7.48 pēc Latvijas laika) starp Holckirhenes un Rozenheimas stacijām Bavārijas federālajā zemē netālu no Bādaiblingas, kas atrodas apmēram 60 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Minhenes. Pēc amatpersonu teiktā, abu vilcienu mašīnisti viens otru pamanīja pēdējā brīdī, jo sadursme notikusi lielā ātrumā līkumā.

Viens no vilcieniem pēc sadursmes noskrēja no sliedēm.

Vācijas dienvidos saskrējušies divi vilcieni

Kāpēc saskrējušies divi privātajam dzelzceļa uzņēmumam «Meridian» piederošie vilcieni, pagaidām nav noskaidrots.

«Dziļu satraukumu» paudis arī Vācijas dzelzceļa uzņēmums «Deutsche Bahn», kas atbildīgs par sliežu ceļiem.

Policija pavēstīja, ka katastrofas vietā atrodas vairāki simti ārkārtas dienestu darbinieku, bet vissmagāk cietušie slimnīcā tiek nogādāti ar helikopteriem.

Dzelzceļa posms, kurā notikusi katastrofa, kā arī divi vietēji ceļi šobrīd ir slēgti satiksmei.

Vācijas transporta ministrs Aleksandrs Dobrints paziņojis, ka dzelzceļa līnija, kur avārija notikusi, ir aprīkota ar automātisko bremžu sistēmu, kam jānovērš šādas katastrofas.

Foto: EPA/LETA

Vācijas dzelzceļa tīklā šī tehnoloģija tiek ieviesta kopš 2011.gada un bija uzstādīta arī sliedēm, kur notika vilcienu sadursme.

Drošības mehānismam, kas zināms ar nosaukumu PZB 90, vajadzētu automātiski aktivizēt vilciena bremzes, ja tas dodas nepareizā virzienā pa sliedēm vai brauc pie sarkanās gaismas.

Tomēr šajā gadījumā sistēma nenostrādāja, atklāja ministrs, piebilstot, ka izmeklēšanā par šo lietu skaidrību varētu palīdzēt viest trīs melnās kastes, kas atradās vilcienos. Tās varētu palīdzēt noskaidrot, vai avārijā vainīgas tehniskas problēmas vai cilvēka kļūda.

Divas no trim melnajām kastēm jau ir atgūtas un trešā, domājams, tiks atrasta tuvākajā laikā, sacīja Dobrints.

Viņš norādīja, ka būs jānogaida, līdz tiks noskaidrots avārijas cēlonis, uzsverot, ka viss pārējais ir spekulācijas, kas neko labu nedod.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu