Hakeri publicē 20 000 FIB darbinieku datus

LETA/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photos/mrcacahuate

Hakeri, izpildot jau agrāk izteiktos draudus, pirmdien pēcpusdienā publicējuši 20 000 ASV Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) darbinieku kontaktinformāciju. Dienu iepriekš viņi jau bija publicējuši līdzīgus datus par teju 10 000 Iekšzemes drošības departamenta (IDD) darbiniekiem.

Hakeri, kas savus paziņojumus publicē tvitera kontā @DotGovs, apgalvo, ka informāciju ieguvuši, uzlaužot Tieslietu ministrijas datubāzi.

«FIB un IDD informācija ir nomesta, un tas ir viss, ko mēs grasījāmies darīt, tāpēc tagad ir laiks doties. Visu labu, ļaudis,» tviterī ierakstījuši hakeri, savu paziņojumu noslēdzot ar mirkļbirku #FreePalestine - «brīvību Palestīnai».

Informācija ietver darbinieku vārdus, amata nosaukumus, telefona numurus un e-pasta adreses.

Pēc tam kad hakeri svētdien bija publiskojuši IDD datus, viņi tviterī paziņoja: «Redziet, ļaudis, šķiet, ka @TheJusticeDept [Tieslietu ministrija] beidzot - pēc vienas nedēļas - atskārtusi, ka tās datori ir uzlauzti.»

Tieslietu ministrija paziņoja, ka hakeru uzbrukums tiek izmeklēts.

Hakeriem, kā šķiet, nav izdevies piekļūt darbinieku privātajai informācijai, piemēram, sociālās drošības numuriem, sacīja ministrijas preses sekretārs Pīters Karrs.

«Neautorizētā piekļuve joprojām tiek izmeklēta, tomēr nav nekādu norāžu, ka šoreiz būtu notikusi piekļuve sensitīvai, personīgi identificējamai informācijai,» sacīja Karrs.

Hakeri ar izsmieklu tviterī komentējuši amatpersonu izteikumus: «Kad ASV valdība sapratīs - mēs neapstāsimies, līdz viņi nebūs sarāvuši saites ar Izraēlu.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu