Šādi Eiropu sargās no bēgļiem: Kā Maķedonijā top «pretimigrantu žogs»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maķedonija ir viena no valstīm, caur kuru bēgļi un imigranti no Tuvo Austrumu un Āfrikas valstīm dodas uz Eiropu. Kopš šā gada sākuma vien tranzītā caur Maķedoniju oficiāli reģistrēti 68 000 imigrantu.

Šīs nedēļas sākumā Maķedonija paziņoja, ka gar valsts robežu ar Grieķiju sākusi būvēt vēl vienu dzeloņstiepļu žogu. Tas plānots, lai apgrūtinātu nelegālo imigrantu iespējas nekontrolēti iekļūt šajā valstī.

Būvētais žogs ir dubults. Kāda amatpersona anonīmi izteicās, ka šādi Maķedonijas valdība gribot likt imigrantiem domu par nelikumīgu robežas šķērsošanu atmest.

Maķedonijas mediji vēsta, ka jaunais žogs stiepsies vismaz 30 kilometru garumā.

Iepriekš Maķedonija apsūdzēta plānos robežas bēgļiem slēgt pilnībā. Maķedonijas ārlietu ministrs janvārī skaidroja, ka tāds nav valdības mērķis. Tā vietā Maķedonija cenšoties panākt, lai bēgļi robežu šķērsotu kontrolētā veidā. Šā gada pirmajā mēnesī no nelegālas robežas šķērsošanas Maķedonija atturējusi 4000 imigrantu un vēl 68 000 ieradušies legāli un atbilstoši reģistrēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu