Zviedrijā plānots uzbrukums patvēruma meklētāju centram - aizturēti 14 vīrieši

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas policija otrdien paziņoja, ka aizturējusi 14 vīriešus par plāniem uzbrukt patvēruma meklētāju centram.

Aizdomās turēto automašīnās tika atrasti cirvji, naži un dzelzs caurules.

Varasiestādes informēja, ka vīrieši tika aizturēti pirmdien pēc tam, kad tika saņemta anonīma informācija par plāniem sarīkot uzbrukumu patvēruma meklētāju centram Nīneshamnā apmēram 60 kilometrus uz dienvidiem no valsts galvaspilsētas Stokholmas.

Atsaucoties uz policijas teikto, Zviedrijas laikraksts «Aftonbladet» vēsta, ka visiem aizdomās turētajiem esot bijuši ārvalstu dokumenti, piebilstot, ka daži no viņiem esot Zviedrijā dzīvojoši un strādājoši Polijas pilsoņi.

«Mēs domājam, ka uzbrukuma mērķis bija migrantu centrs,» aģentūrai AFP sacīja policijas pārstāvis Hesams Akbari.

Viņš tomēr neatklāja aizdomās turēto pavalstniecību.

Janvārī huligāni Stokholmā izplatīja skrejlapas ar aicinājumiem uzbrukt jauniem migrantiem.

Līdzīgi kā vairākas citas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, arī Zviedrija ir padarījusi stingrākus imigrācijas likumus, tostarp arī saistībā ar pārapdzīvotību bēgļu centros.

Zviedrijā, kur iedzīvotāju kopskaits sasniedz 9,8 miljonus, pērn ieradās 163 000 patvēruma meklētāju. Amatpersonas prognozē, ka šogad valstī patvērumu varētu pieprasīt vēl 140 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu