«Eho Moskvi» aptaujā Krimas scenārija nepieciešamību Latvijā apstiprinājusi trešā daļa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Radiostacijas «Eho Moskvi» veiktajā aptaujā Krimas vai Donbasa scenārija īstenošanas nepieciešamību Latvijā, lai aizsargātu tā dēvēto krievvalodīgo intereses, apstiprinājuši 36% balsotāju, liecina ieraksts «Eho Moskvi» galvenā redaktora Alekseja Venediktova tvitera kontā.

Tajā pašā laikā 64% balsotāju norādījuši, ka neatbalsta krievvalodīgo interešu aizstāvību Latvijā tādā veidā, kā tas notika Krimā vai Donbasā.

Aptaujā piedalījās 5000 balsotāju.

Kā novēroja aģentūra LETA, aptauja tviterī tika beigta pirms solītā termiņa. Aptauja tika publicēta pirmdien no rīta, un bija paredzēts, ka tā ilgs vairāk nekā 20 stundu. Tā vietā Venediktovs ar aptaujas rezultātiem dalījās jau pirmdienas vakarā. Sākotnējais tvīts, kurā bija pati aptauja, tika dzēsts.

Aptaujā tika uzdots jautājums: «Vai Krievijai vajadzētu aizstāvēt krievvalodīgo kopienu tādā veidā kā Krimā vai Donbasā, ja Latvijā izceltos nekārtības?»

Venediktova aptauja izraisīja plašas diskusijas, kurās bija redzama vēršanās arī pret tās autoru. Viens no Krievijas opozīcijas līderiem Aleksejs Navaļnijs pie aptaujas bija uzdevis jautājumu: «Vai nekārtību gadījumā radiostacijā «Eho Moskvi» Krievijai vajadzētu uzņemties krievvalodīgo kopienas aizsardzību?»

Savukārt tvitera lietotājs «Mars_FM13» bija uzdevis jautājumu, vai Eiropas Savienībai un Latvijai jāuzņemas rūpes par Krievijas iedzīvotājiem, ja nekārtības izceļas Maskavā.

Uzņēmējs Denis Paščenko pie Venediktova aptaujas bija komentējis, ka «Krievijai pietiek uzvesties kā ASV vai Romas impērijai, kuras ekonomika ir Čehijas, bet taisnīguma izjūta - Panamas līmenī».

Savukārt tvitera lietotājs «Ayzman», pārfrāzējot Venediktova aptaujā jautāto, norādījis, ka īstais jautājums ir, vai Krievijai vajadzētu sarīkot nekārtības Latvijā, lai palīdzētu krievvalodīgo kopienai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu