Skandāls: Vācijas karnevāla parādes platformā Polijas politiķi attēlo kā diktatoru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Diseldorfas karnevāla parādes platforma, kurā Polijā valdošās Likuma un taisnīguma partijas (PiS) līderis Jaroslavs Kačiņskis attēlots kā diktators, izsaucis asu Varšavas kritiku.

Polijas ārlietu ministrs otrdien norādīja, ka platforma parādījusi «nicinājumu pret Poliju un poļu politiķiem», un paziņoja, ka Varšava izmantos diplomātiskos kanālus, lai pievērstu sabiedrības uzmanību šim gadījumam.

Lai gan slikto laikapstākļu dēļ pirmdien plānotā karnevāla parāde tika atcelta, pretrunīgi vērtētā platforma kopā ar daudzām citām tika izstādīta pie pilsētas domes.

Tajā Kačiņskis attēlots kā uniformā ģērbies diktators, kurš ar kāju nospiež pie zemes sievieti, kura simbolizē Poliju.

Pretrunīgus vērtējumus izpelnījušās arī citas platformas, piemēram, viena, kurā Vācijas eiroskeptiķu partija «Alternatīva Vācijai» (AfD) attēlota kā cilvēks, kurš pakāpeniski maina krāsu no zila uz brūnu, netieši norādot uz nacistu uniformām.

Kritiku par bīstamu pietuvošanos naida kurināšanai izpelnījušās arī platformas karnevālos citās Vācijas pilsētās, un pret vairākiem platformu autoriem sākta izmeklēšana par naida kurināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu