Taizemē izjaukta viena no kvalitatīvākajām pasu viltošanas shēmām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Taizemes policija aizturējusi sešus ārzemniekus, kas bija organizējuši vienu no šajā valstī lielākajām un kvalitatīvākajām pasu viltošanas operācijām, trešdien paziņoja policijas pārstāvji.

Pēc piecus gadus ilgas izmeklēšanas tika aizturēts 48 gadus vecs Irānas pilsonis Hamids Reza Džafari ar iesauku «Ārsts», kurš tiek uzskatīts par šā tīkla vadītāju. Pirmdien veiktajā reidā Džafari mājā tika aizturēti arī pieci «starpnieki» pakistānieši.

«Viņu (Džafari) meklēja drošības aģentūras daudzās valstīs, īpaši Eiropas Savienībā (ES) un Japānā,» sacīja imigrācijas policijas komandieris ģenerālleitnants Nathathorns Prousūntorns.

Tīkls bija piegādājis viltotas pases klientiem ārvalstīs par summu līdz 80 tūkstošiem bātu (2300 ASV dolāriem) gabalā.

Džafari viltotās pases bija «viskvalitatīvākās tirgū», atzina imigrācijas policijas darbinieks, kas vēlējās saglabāt anonimitāti. Viņš piebilda, ka vairums klientu bija no tādām valstīm kā Irāka, Irāna un Sīrija.

Reida laikā Džafari mājā tika atrasts ap 200 ceļošanas dokumentu, no kuriem daži bija pilnīgi viltoti, bet citi bija nozagti tūristiem un pārveidoti.

Taizemē, kur katru gadu tiek ziņots par tūkstošiem pasu pazušanu, viegli iegādāties viltotus dokumentus ielu tirdzniecībā. Šis tirgus veicinājis Taizemes attīstīšanos par cilvēku kontrabandas centru.

Divus uiguru vīriešus, kas gaida tiesu par sprādziena sarīkošanu Bangkokā pērnā gada augustā, policija apsūdz arī noziedzīga grupējuma vadīšanā, kas palīdzējis nelegāliem migrantiem iegūt viltotus dokumentus. Abi uiguri atrodas apcietinājumā armijas cietumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu