Turcijā pie Sīrijas robežas aiztur grupu ar teroristu pašnāvnieku jostām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Turcijas drošības spēki konfiscējuši sprāgstvielas un četras teroristu pašnāvnieku jostas cilvēku grupai, kas tika aizturēta pie Sīrijas robežas, trešdien paziņoja Turcijas armija.

«12 līdz 15 kilogrami sprāgstvielu un četras jostas, kas izmantojamas teroristu pašnāvnieku uzbrukumiem, tika atrastas divās somās» aizturētās grupas bagāžā, teikts armijas paziņojumā.

34 cilvēku grupa, kurā bija četri vīrieši, 10 sievietes un 20 bērni, tika aizturēta Turcijas dienvidaustrumu pilsētā Karkamišā.

Sīrijā pretī Karkamišai atrodas Džerabalusas pilsēta, kuru pašlaik kontrolē džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Apmēram 30 tūkstoši Sīrijas pilsoņu, bēgot no valdības spēku ofensīvas Alepo pilsētā, ir sapulcējušies uz Turcijas robežas pie Endžipinaras ciema aptuveni 100 kilometrus uz rietumiem no Karkamišas.

Turcija, kas jau ir uzņēmusi 2,7 miljonus sīriešu bēgļu, līdz šim atsakās ielaist valstī jauno bēgļu vilni, bet sniedz viņiem humāno palīdzību otrpus robežai.

ANO otrdien aicināja Turciju atvērt savu robežu sīriešu bēgļiem, kas ir pārpildījuši ārkārtas nometnes.

Turcijas vicepremjers Numans Kurtulmušs ir paziņojis, ka «ļaunākā scenārija gadījumā» Sīrijas ziemeļos pie Turcijas robežas varētu ierasties 600 tūkstoši bēgļu.

Turcijas policija cenšas nepieļaut teroristu ielavīšanos valstī pēc Stambulā un Ankarā sarīkotiem teroraktiem, par kuriem uzņēmies atbildību džihādistu grupējums «Islāma valsts».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu