Kurdi ieņem stratēģiskas nozīmes aviobāzi Sīrijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kurdu spēki ar arābu nemiernieku grupējumu atbalstu ir ieņēmuši stratēģiskas nozīmes aviobāzi un tai blakus esošu pilsētu Sīrijas ziemeļos, atkarojot tās citiem pret valdību vērstiem grupējumiem, ceturtdien paziņoja nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

Kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG) un to arābu sabiedrotie padzina islāmistu un citu nemiernieku kaujiniekus no Minnigas aviobāzes un tāda paša nosaukuma pilsētas ziemeļos no Sīrijas otrās lielākās pilsētas Alepo.

Šis panākums notika pēc vairākas dienas ilgām sīvām sadursmēm, kuru gaitā YPG spēki pavirzījās uz austrumiem no kurdu bastiona Afrinas un ieņēma vairākas pilsētas, līdz tie sasniedza Minnigu.

«Ar sakāvi Minnigā islāmistu kaujinieki zaudēja vienīgo militāro lidostu, kuru viņi bija ieņēmuši Alepo provincē,»

sacīja «Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas» vadītājs Rami Abdelrahmans.

Viņš piebilda, ka Minnigas lidosta atrodas starp diviem svarīgiem ceļiem, kuri ved no Alepo uz Azazas pilsētu ziemeļos no tās, un

tās ieņemšana nodrošina kurdu kaujiniekiem stratēģisku placdarmu ofensīvām pret džihādistiem tālāk uz austrumiem.
Sīrijas valdības spēki zaudēja kontroli pār Minnigas lidostu 2013.gada augustā.

Nemiernieku grupējumi cīnās gan pret kurdu spēku ofensīvu no rietumu puses, gan pret Sīrijas režīma spēku, kurus atbalsta Krievijas gaisa triecieni, ofensīvu ziemeļos no Alepo.

Kopš Sīrijas valdības spēki 1.februārī sāka šo ofensīvu, tās gaitā ir nogalināti vairāk nekā 500 cilvēku.

YPG spēki regulāri iesaistās sadursmēs ar islāmistu un džihādistu kaujiniekiem Sīrijas ziemeļos, bet to aktīvākā fronte ir tālāk uz austrumiem pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts».

Arābu nemiernieku grupējumi ir apsūdzējuši kurdu kaujiniekus etniskā tīrīšanā ar mērķi izveidot autonomas kurdu teritorijas, bet YPG noliedz šo apsūdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu