ASV Senāts nobalso par sankciju pastiprināšanu pret Ziemeļkoreju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Kongresa augšpalāta Senāts trešdien vienprātīgi nobalsoja par ekonomisko sankciju pastiprināšanu pret Ziemeļkoreju, lai sodītu šo valsti par tās provokatīvo kodolizmēģinājumu un raķetes palaišanu.

Senāta lēmums, par kuru nobalsoja visi 96 klātesošie senatori, vēl jāsaskaņo ar līdzīgu Kongresa apakšpalātas Pārstāvju palātas lēmumu, kas tika pieņemts janvārī ar 418 balsīm par un divām pret.

Šīs sankcijas paredzēts noteikt pret jebkuru fizisku vai juridisku personu, kas importētu preces, tehnoloģiju vai apmācību saistībā ar masu iznīcināšanas ieročiem vai iesaistītos cilvēktiesību pārkāpumos, paziņoja ASV kongresmeņi.

Tās arī rada papildu finansiālu spiedienu uz Ziemeļkorejas vadoņa Kima Džonguna režīmu ar mērķi samazināt naudas atmazgāšanu un narkotiku tirdzniecību, ar kurām, kā tiek uzskatīts, Kima tuvāko aprindu cilvēki iegūst miljoniem eiro.

Phenjana janvārī šokēja pasauli un izpelnījās starptautisku nosodījumu, kad tā paziņoja, ka veiksmīgi izmēģinājusi ūdeņraža bumbu.

Svētdien Ziemeļkoreja palaida nesējraķeti ar satelītu, bet Rietumvalstis uzskata šo startu par aizsegu ballistiskas raķetes izmēģinājumam, kurus Ziemeļkorejai aizliedz veikt ANO Drošības padomes rezolūcijas.

Ziemeļkoreja jau ir pakļauta plašām starptautiskām un ASV sankcijām, kas tika pieņemtas pēc tās iepriekš veiktiem kodolizmēģinājumiem 2006., 2009. un 2013.gadā.

Senāta pieņemtais likumprojekts paredz, ka sodi par sankcijām pakļautām darbībām ietvers aktīvu konfiskāciju, vīzu piešķiršanas aizliegumu un ASV valdības kontraktu piešķiršanas aizliegumu.

Tas arī pirmoreiz nosaka ietvaru sankcijām pret Ziemeļkorejas kiberuzbrukumu draudiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu