Vēl divi republikāņi izstājas no ASV priekšvēlēšanu cīņas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No priekšvēlēšanu cīņas izvirzīšanai par ASV prezidenta vēlēšanu kandidātu trešdien izstājās vēl divi republikāņi – Ņūdžersijas štata gubernators Kriss Kristi un bijusī kompānijas «Hewlett-Packard» vadītāja Karlija Fjorina.

Kristi un Fjorina nolēma izstāties no priekšvēlēšanu cīņas vienu dienu pēc republikāņu priekšvēlēšanām Ņūhempšīras štatā, kurās šie pretendenti bija attiecīgi sestajā un septītajā vietā pēc iegūto balsu skaita.

Ņūhempšīras priekšvēlēšanās otrdien uzvarēja ekscentriskais miljardieris republikānis Donalds Tramps un sevi par sociālistu dēvējošais demokrātu senators Bērnijs Sanderss, kas abi ir politiski autsaideri, lai gan ar ļoti atšķirīgām ideoloģijām.

Ņūhempšīra bija otrais štats mēnešiem ilgajā priekšvēlēšanu procesā, kurš sākās pagājušās nedēļas sākumā ar vēlētāju sapulcēm Aiovas štatā. Šajā procesā tiks izvirzīti prezidenta amata kandidāti no republikāņu un demokrātu partijām, kuri 8.novembrī balotēsies ASV prezidenta vēlēšanās.

«Es atstāju šo sacensību bez vismazākās nožēlas,» Kristi pavēstīja savā «Facebook» lapā. Viņš atzīmēja, ka viņa vēstījumu daudzi uzklausījuši, tomēr «ar to nepietika, un viss ir kārtībā».

Fjorina, kas bija vienīgā sieviete republikāņu pretendentu lokā, sacīja, ka viņa «turpinās apceļot šo valsti un cīnīties par tiem amerikāņiem, kuri atsakās pieņemt esošo situāciju un status quo, kas viņiem vairs neder».

Nākamās priekšvēlēšanas šomēnes notiks Nevadas un Dienvidkarolīnas štatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu