ASV Tieslietu ministrija pēc tumšādaino protestiem iesūdz tiesā Fērgusonas pilsētu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Tieslietu ministrija iesūdzējusi tiesā Misūri štata Fērgusonas pilsētu, jo šīs pašvaldības deputāti pēc plašu rezonansi radījušās melnādainā jaunieša Maikla Brauna nošaušanas atteikušies īstenot nepieciešamās reformas policijā, pavēstīja ģenerālprokurore Loreta Linča.

«Esmu dziļi vīlusies. Fērgusonas pilsētai bija reāla iespēja spert soli uz priekšu, un tā vietā viņi izvēlējās spert soli atpakaļ,» žurnālistiem sacīja Linča.

2014. gada augusta notikumi, kad baltais policists Darens Vilsons Fērgusonā nošāva melnādaino Braunu, izprovocēja vardarbīgus protestus un valsts mēroga debates par rasu attiecībām un policijas darbu.

Kad federālās izmeklēšanas gaitā tika atklāta plaša rasu diskriminācija un daudzi pilsoņu konstitucionālo tiesību pārkāpumi, Fērgusonai tikai pieprasīts veikt policijas reformu.

Autovadītāju apturēšana bez redzama iemesla, aresti bez nopietnām aizdomām un «nesaprātīga spēka» pielietošana Fērgusonā kļuvuši par «ierastu lietu», sacīja Linča.

«Fērgusonas iedzīvotāji ir pelnījuši to, ko katram amerikānim garantē konstitūcija: tiesības būt brīvam no pārmērīga spēka lietošanas, no nekonstitucionālām aizturēšanām un arestiem un naudassodu sistēmas, kura burtiski salauž viņiem mugurkaulu,» teica Linča.

Pēc 26 «smagu sarunu» nedēļām pilsētas pārstāvji bija parakstījušies zem dokumenta, kurā izklāstītas nepieciešamās reformas. Savukārt Fērgusonas deputāti otrdien nobalsoja par delegātu sūtīšanu atpakaļ pie sarunu galda cerībā panākt potenciālo izmaksu samazināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu