Krievija ierosina 1.martā Sīrijā pasludināt pamieru

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievija nākusi klajā ar ierosinājumu Sīrijas karā 1.martā pasludināt pamieru, ceturtdien paziņoja kāda Rietumu amatpersona, tomēr par šo priekšlikumu vienošanās pagaidām nav panākta.

ASV ir bažas par atsevišķiem Krievijas priekšlikuma elementiem, sacīja amatpersona.

Minhenē ceturtdien, īsi pirms ikgadējās drošības konferences sākuma, notiek Starptautiskās Sīrijas atbalsta grupas dalībnieku tikšanās.

Darba kārtībā ir humānās problēmas, iespējamā ugunspārtraukšana, kā arī Sīrijas valdības un opozīcijas Ženēvas sarunu nākotne.

Iepriekšējā darba grupas sēde notika Ņujorkā 18.decembrī, un rezultātā ANO Drošības padomē izdevās vienbalsīgi pieņemt rezolūciju par Sīrijas konflikta politisku noregulējumu.

Pilsoņkarš, kas Sīrijā notiek kopš 2011.gada, sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 260 000 cilvēku.

Sīrijas valdības karaspēks ar Krievijas kara aviācijas atbalstu pēdējās dienās izvērsis pret nemierniekiem veiksmīgu ofensīvu Alepo provincē valsts ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu