Erdogans draud bēgļus no Turcijas sūtīt uz citām valstīm

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ceturtdien nosodīja Eiropas Savienības (ES) un ANO prasības Ankarai, lai tā atver savas robežas jauniem bēgļiem, un draudēja nosūtīt miljonus bēgļu, kas jau ir Turcijā, uz citām valstīm.

«Mums uz pieres nav rakstīts vārds «idiots«. Nedomājiet, ka lidmašīnas un autobusi tur ir tāpat vien. Mēs darīsim to, kas nepieciešams,» Ankarā uzrunājot biznesa forumu, sacīja prezidents.

Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu trešdien norādīja, ka aicinājumi Turcijai atvērt robežas Sīrijas bēgļiem, vienlaikus nepieprasot Krievijai izbeigt uzlidojumus nemierniekiem, ir «liekulīgi».

Davutoglu pirmdien paziņoja, ka Sīrijas Alepo provincē pie robežas ar Turciju sapulcējušies aptuveni 30 000 cilvēku, kas bēg no frontes tuvošanās.

Pilsoņkarš, kas Sīrijā notiek kopš 2011.gada, sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 260 000 cilvēku.

Sīrijas valdības karaspēks ar Krievijas kara aviācijas atbalstu pēdējās dienās Alepo provincē izvērsis pret nemierniekiem veiksmīgu ofensīvu.

Ziņu aģentūrai «Reuters» ceturtdien Minhenē kāda Rietumu amatpersona pavēstīja, ka Krievija nākusi klajā ar ierosinājumu Sīrijas karā 1.martā pasludināt pamieru, tomēr par šo priekšlikumu vienošanās pagaidām nav panākta.

Minhenē ceturtdien, īsi pirms ikgadējās drošības konferences sākuma, notiek Starptautiskās Sīrijas atbalsta grupas dalībnieku tikšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu