Igaunijai ārvalstīs vajadzēs slēgt vairākas vēstniecības

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar valdības plāniem mazināt budžeta izdevumus Igaunijai ārvalstīs būtu jāslēdz vairākas vēstniecības, ceturtdien paziņoja Igaunijas ārlietu ministre Marina Kaljuranda.

«Mums jādomā par vēstniecību slēgšanu,» viņa sacīja, uzstājoties Igaunijas parlamentā.

«Ņemot vērā finansiālo situāciju un to cilvēku [skaitu], kuri strādā Ārlietu ministrijā, mēs vairs nespējam saglabāt šādu vēstniecību tīklu,» norādīja ministre.

Kaljuranda gan nevēlējās atklāt, kuru valstu galvaspilsētās Igaunija varētu slēgt savas vēstniecības, piebilstot, ka drīzumā šo jautājumu apspriedīs ar parlamenta Ārlietu komisiju.

Viņa solīja, ka Ārlietu ministrija gādās par to, lai Igaunijas un tās uzņēmumu intereses tiktu pārstāvētas citās valstīs, neraugoties uz vēstniecību slēgšanu.

Igaunijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka tās darbinieku skaits ir tikpat liels, cik 2003.gadā pirms iestāšanas Eiropas Savienībā (ES) un NATO. Igaunija arī pēdējā laikā ārpus Eiropas atvērusi vairākas jaunas vēstniecības.

Igaunijas parlamentā ceturtdien notika debates par ārpolitiku kā valstij nozīmīgu jautājumu. Ar runām uzstājās Kaljuranda un parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Svens Miksers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu