«The Guardian»: Sīrijas pilsoņkarā gājuši bojā 470 000 cilvēku

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Sīrijas pilsoņkarā, kas ilgst jau piecus gadus, nogalināti 400 000 cilvēku un vēl 70 000 miruši slikto apstākļu dēļ, ceturtdien ziņo britu laikraksts «The Guardian».

Kopā ar ievainotajiem pilsoņkarā cietuši 11% valsts iedzīvotāju, atsaucoties uz nevalstisko organizāciju «Syrian Centre for Policy Research» (SCPR), vēsta «The Guardian».

ASV vadītā koalīcija Sīrijā ar gaisa uzlidojumiem mēģina sakaut džihādistu grupējumu «Islāma valsts» un vēlas, lai Sīrijas prezidents Bašars al Asads atkāptos no amata, bet Krievija un Irāna atbalsta Asada režīmu.

«The Guardian» vēsta, ka aptuveni 400 000 cilvēku gājuši bojā tiešas vardarbības rezultātā, bet 70 000 miruši veselības aprūpes, medikamentu, tīra ūdens vai mājokļa trūkuma dēļ.

Konfliktā ievainoti 1,9 miljoni cilvēku, un cilvēku paredzamais dzīves ilgums samazinājies no 70 gadiem 2010.gadā līdz 55,4 gadiem 2015.gadā.

Pilsoņkara nodarītie ekonomiskie zaudējumi aplēsti ap 255 miljardiem ASV dolāru, ziņo «The Guardian».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu