Pēdējie «Oregonas dumpinieki» bez kaujas padodas FIB

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējie bruņotie protestētāji, kas bija palikuši janvāra sākumā ieņemtajā Oregonas štata dabas rezervāta administrācijas ēkā, ceturtdien bez kaujas padevās drošības struktūrām, ziņoja vietējie telekanāli.

Ēku bija ielenkuši ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti.

Ceturtdien pie likumsargiem no ēkas iznāca trīs cilvēki. Ceturtais vīrietis vēl kādu laiku uzturējās ēkā un, kā tiek ziņots, draudēja izdarīt pašnāvību, tomēr arī viņš galu galā padevās FIB.

Protesta akcija Malhjūras Nacionālajā dabas rezervātā sākās 2.janvārī, kad aktīvistu līderis Amons Bandijs kopā ar 30 bruņotiem sekotājiem ieņēma rezervāta ēkas, šādi paužot protestu pret valsts politiku federālo zemju lietā.

Janvāra beigās aktīvistu un policijas starpā izraisījās sadursmes, kurās viens aktīvists zaudēja dzīvību, bet vairāki citi tika arestēti.

Arī Bandijs tika arestēts, un viņš pēdējos četrus protestētājus vairākkārt mudināja protesta akciju pārtraukt.

Lai gan protesta akcija sākās, aktīvistiem paužot atbalstu diviem vietējiem fermeriem, kas bija notiesāti par meža dedzināšanu, protestētāju prasības drīz kļuva nopietnākas un viņi sāka prasīt, lai valdība nodotu federālo zemi vietējiem zemniekiem.

Oregonā apmēram 53% zemes pieder ASV federālajai valdībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu